Artwork by Aaron Stainthorpe

*geschreven december 2012 -- Remy heeft ook een eigen site gemaakt

 

Remy is geboren op 1 maart 1991. Toen ze 2 jaar en 3 maanden was mocht ze naar de peuterspeelzaal, daar had men al eens vragen over haar ontwikkeling. Op kleuterschool ging het ook niet zoals het moest. Remy ging naar kinderfysiotherapie en er volgde onderzoek. Remy heeft PDD-nos, een autismespectrum stoornis. En wat motorische problemen. Ze ging naar het speciaal onderwijs, waar het veel beter ging. Na de basisschool ging Remy naar Heliomare.

 

Remy ging niet alleen naar de vso school van Heliomare, maar door de week woonde ze ook in het kinderhuis. Daar bleef ze drie jaar en toen ging ze met een groepje van 8 jongeren in een woongroep van Heliomare wonen. 

Een van de schoolvakken was paardrijden en daar heeft ze haar hart aan verloren. Remy heeft een hele mooie stageplek gehad op een paardenzorgboerderij.

 

Ze werd 18 jaar en wilde heel graag van school af en werken bij de paardenzorgboerderij. Dat was met het vervoer niet mogelijk. Geholpen door stichting Landzijde hadden we toch nog heel gauw een werkplek gevonden op een paardenzorgboerderij, CSI Stables. Remy werkt er nog en ze heeft het er enorm naar haar zin. Bedrijf en Remy zijn in de afgelopen 4 jaar enorm gegroeid.

 

In 2009 is Remy verhuisd. Ze woont nu in Gezinshuis De Vrije Vlinder. Een kleinschalig project waar ze super woont. Ze mag eigen huisdieren hebben, kat Nobel, cavias Jack Sparrow en Christopher en een aquarium. Er lopen nog twee enorme honden, twee katten en een konijn rond.

Ze hebben heel veel meegemaakt in hun eerste woning de verhuizing naar de huidige woning was dan ook een prima beslissing. Ennuh speciaal voor Remy (nee hoor) hebben ze weer een zwembad in de tuin.

 

Remy rijdt ook prive nog paard bij de VPG Opmeer. En ze heeft al een paar keer meegedaan aan de Special Olympics.

Samen gaan we graag naar concerten, festivals of de film.

Ze heeft ook haar eigen kledingstijl, Gothic en haar kamer zit vol met gruwelijkheden.